“I MI SMO ZVIJEZDE!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Zagreb, srijeda, 11. prosinca 2019. godine. Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizira produkciju svojih aktivnosti peti put po redu pod nazivom „I mi smo zvijezde”. Produkcija će se održati uCentru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, Park Stara Trešnjevka 1, u vremenu od 18,00 do 19,30 sati.

 

Kulturno-zabavnim programom prikazat će se jednogodišnji rad UIR Zagreba kroz koncertna, dramska i plesna djela u izvedbi članova i djelatnika UIR Zagreba. Produkciju će voditi članovi dramske skupine UIR Zagreba. Ove će godine, po prvi put u sklopu produkcije “I mi smo zvijezde”, biti i svečana dodjela priznanja članovima za 20 godina njihovog neprekidnog članstva u UIR Zagreba.

Na produkciji će biti uručene i nagrade članovima UIR Zagreba koji su tijekom 2019. godine ostvarili najbolji rezultat u sklopu naše stimulacijske aktivnosti “Uči i osvoji”. Produkcija klupskih aktivnosti nastavit će se plesom i pjesmom naših članova iz folklorne skupine, pjevačkog zbora, plesne skupine, aerobike i nastupom Stručne službe UIR Zagreba, a nastupit će i dragi nam gosti: plesna skupina “Jazzybell” iz Rijeke i gitarski orkestar “El musicante”.

 

“Veliko nam je zadovoljstvo već tradicionalno kroz ovu produkciju prikazati da unatoč svojim invaliditetima i tjelesnim oštećenjima, invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom mogu i žele biti aktivno uključeni u društveni život grada Zagreba i Zagrebačke županije. Svi građani grada Zagreba i Zagrebačke županije koji žele pobliže upoznati aktivnosti i programe UIR Zagreba su dobrodošli. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane! Pridružite nam se i podijelite predbožićnu radost zajedno s nama!” izjavila je uz poziv građanima predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

 

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2019. godine registriran je 107.091 invalid rada od kojih 25.521 (23,83%) u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. UIR Zagreba s tog područja okuplja njih 8.200 (32%) i već 53 godine kontinuirano radi na integriranju invalida rada i osoba s invaliditetom u društvo te im nastoji osigurati što bolji položaj u društvu. www.uir-zagreb.hr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?