Hrvatska volontira – ruka koja spaja mlade i starije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

penzić

Nova frizura na dar i druženje s mladim ljudima – pa koji to korisnik doma za starije ne bi poželio? Nesebično darivanje svoga vremena starijim članovima naše zajednice podsjeća nas koliko je važno osvijestiti ljudsku potrebu pomaganja drugima, na što često zaboravljamo.

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč i njegovi volonteri svake se godine uključuju u akciju „Hrvatska volontira“. Ove su se godine u tjednu od 16. do 21. svibnja organizirale različite aktivnosti u koje su se uključile dosadašnji, ali i novi volonteri, piše

Aktivnosti:

– ˝Sretne priče˝ – volonterski projekt u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč – gostovanje učenika Osnovne škole Poreč u Domu uz čitanje literarnih djela korisnicima Doma i prigodni umjetnički program.

– Zajednička kreativna radionica volontera i korisnika, izrada kreativnih djela uz druženje i razgovor

Besplatne frizerske usluge frizerki-volonterki za korisnike Doma

– Tečaj za volontere u palijativnoj skrbi u organizaciji Doma i Lige protiv raka Pula

– Plesna zabava povodom rođendana korisnika uz svirku volontera-muzičara

– ˝Volontirajmo˝- posjet učenika Srednje škole Mate Balote Poreč Domu za starije s ciljem informiranja o volontiranju, upoznavanja s mogućnostima volontiranja na lokalnoj razini u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč te na međunarodnoj razini, putem programa Europske komisije Erazmus + ˝Europske volonterske službe˝.

Dom poziva sve zainteresirane da se uključe u neku od navedenih aktivnosti ili predlože nove za buduće projekte, koje će organizirati prema interesima i potrebama volontera. Poseban naglasak ovogodišnjeg volonterskog tjedna su mladi volonteri i promocija volonterskog rada među mladima.

 

 

 

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave