‘Hrvatska je poludržava, jer ne može zaštititi svoje građane od nasilja’!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

ZAGREB Zastupnik Marko Vučetić (Klub HSU i nezavisnih) upozorio je u petak u Saboru na nemogućnost primjerenog suočavanja s nasiljem u Hrvatskoj ustvrdivši kako država koja nije u stanju zaštititi svoje građane jest “poludržava, polurepublika ili poluzgotovljeni proizvod”.prenosi

Hrvatski građani trebaju biti zaštićeni, poručio je Vučetić u slobodnom govoru u Saboru dodavši kako ne vjeruje u državu koja je u stanju pustiti na slobodu osumnjičene za zločin i reagirati tek na pritisak javnosti kao što je to bilo u slučaju osumnjičenih za silovanje maloljetnice u Zadru.

Podsjetio je također i na slučaj u kojem je otac podvodio svoju kći, smrt mladića od posljedica zlostavljanja u zatvoru i mnoge druge.

Stjepan Čuraj (klub HNS-a) osvrnuo se na lošu percepciju rada državnih službi. Založio se da neovisno tijelo agencija provodi izbor kandidata za prijam na rad u državne službe kako bi se odabrali najbolji kadrovi, postupak izbora bio transparentniji, postigla veća učinkovitost i racionalizirao njezin rad. Treba nagraditi one koji znaju i rade, a one koji ne rade dobro potaknuti na bolji rad ili im se zahvaliti, smatra Čuraj.

Arsen Bauk (klub SDP-a) podsjetio je na, kako je ironično rekao, najveću afere Milanovićeve vlade s tuš kabinom u uredu bivšeg SDP-ovog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmaljlovića.

Ta je tema bila dosta eksploatirana, postala je opasnost da se i šator premjesti pred Ministarstvom, rekao je Bauk aludirajući na braniteljski šator postavljen pred Ministarstvom hrvatskih branitelja.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica