Hrelja je spreman postati ministrom rada i mirovinskog sustava

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Gost N1 Studija uživo bio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja. Komentirao je predizborne aktivnosti, slaganje lista, a izrazio je i spremnost sudjelovati u izvršnoj vlasti.prenosi

Govoreći o predizbornim aktivnostima Silvano Hrelja kaže da danas poslijepodne ide u Viroviticu razgovarati o situaciji na terenu gdje je svaki dan i kolega Tomislav Žagar, a razgovaraju i s kandidatima za liste.

“U našem sporazumu sa SDP-om ima 11 mjesta na 10 izbornih lista od 3. do 12. mjesta i za ta mjesta prikupljamo kandidature od županijskih organizacija.”

Imat će sastanak Predsjedništva stranke u ponedjeljak kada će odlučiti tko će biti na listama iz HSU-a. Sigurno treće mjesto u osmoj i relativno sigurno peto u četvrtoj izbornoj jedinici ističe kao adute.

Misli da HSU vrijedi nešto više, ali nastavlja da oni nisu stranka koja dijeli mandate i koja sklapa koaliciju.

“I nekada cijeli proces treba proći s okusom kiselog grožđa u ustima, ali treba ići naprijed jer nitko nema pravo od ovoga raditi atrakciju i najveći mogući rizik i ugasiti stranku koja je parlamentarna od 2003., 17 godina, i sigurno je do sada i bit će na pomoći umirovljenicima.”

 

Šire platformu iz mirovinskog i na prava iz područja socijale i spominje da će raditi na priči o ugradnji dizala u višestambene zgrade.

Na pitanje da im je na početku mandata prošlog saziva bio okus kiselog grožđa u ustima kada je Kažimir Varda, izabran s njihove liste, postao predsjednik kluba zastupnika Milana Bandića u Saboru kaže da je to greška koja se dogodila i drugim strankama i da su sada posebno oprezni po tom pitanju.

Upitan da komentira izjavu Branka Bačića da su Reškart koalicija kaže da je najlakše hračnuti na nekog drugog, a ne pogledati sebe u ogledalo, a HDZ-ov je pogled 11 smijenjenih ministara, Agrokor, brodogradilišta…

Oko postignuća HSU-a kaže da su osigurali pet zakona koji osiguravaju bolja prava umirovljenika. Spreman je i preuzeti izvršnu vlast u području mirovinskog sustava.

“Rekao sam kolegama iz SDP-a da sam spreman prihvatiti izazov izvršne vlasti samo kako bi riješio ove stvari, posebno tu mislim na obiteljske mirovine. Naravno, ako se oni s time slažu. Mi o tome razgovaramo, a ja imam jasan cilj što ćemo napraviti u tom mandatu. Onda bih mogao reći – najžešći problemi mirovinskog sustava su riješeni”, rekao je Hrelja još u  rujnu 2019. godine.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave