Evo kako možete pomoći umirovljenici Jadranki koja preživljava od samo 9 kn mjesečno!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nakon obavljenog posta gospođe Vesne Zednik o baki Jadranki, umirovljenica je iz Zagreba  mora preživjeti mjesec sa samo 9 kuna u novčaniku. Kaže kako većinu vremena gladuje, a slučajnu je prolaznicu njena priča dirnula i odlučila je pokrenuti akciju za prikupljanje pomoći za ovu staricu.Pogledajte više na linku:TREĆA DOB. 

Nastavno na priču, donosimo informacije od gospođe Zednik:

“Pozdrav jos jednom! Iako sam stavila info u grupu Sharing is caring Zagreb gdje sam prvotno i objavila post o baki Jadranki, zbog vase zelje da pomognete prenosim vam i osobno konkretnu informaciju o pomoci baki Jadranki.
Evo kako stvari stoje.
Baka se slozila da u oglas stavim njezin broj mobitela. Stoga ćete se svi vi koji ste zainteresirani moći izravno obratiti zeni.
Znam da je bilo prijedloga da se pomoc dostavi bez tolikog zivkanja. No, bilo je i pitanja o raznim okolnostima i detaljima na koje ja, nakon sat-dva provedenih s gđom Jadrankom, naprosto ne znam pouzdano odgovoriti (sto je tocno sa sinom, sto je sa socijalnom pomoci, kolika je mirovina, moze li banka uzeti vise od polovice primanja, što je s adresom itd.) Stoga ne mogu preuzeti odgovornost za sve sto bi se prije konkretne grupne akcije moglo i trebalo doznati.
Ono sto vam dakle prenosim jest crtica iz kratkog susreta s osobom koja po svemu sudeci treba pomoc. Na svakome od vas je da u osobnom kontaktu s bakom Jadrankom sami procijenite sto, koliko i zasto. Moja reakcija da pomognem bila je spontana i takva kakva je bila. Mislim da je posteno da i svatko od vas ima priliku za reakciju prema svojoj procjeni i savijesti. To je najvise sto kao pojedinci mozemo napraviti, a da se pri tome ne osjecamo manipulirani.
Mozete dakle kontaktirati baku i osobno se s njom dogovoriti kako biste joj mogli pomoci.
Adresu i ostale potrebne informacije doznat ćete u razgovoru s njom
Prema dogovoru, molim vas da baku Jadranku zovete
SUBOTOM od 8 do 12 sati
091 7997 523
BAKA JADRANKA
Baka je malo zatecena novonastalom situacijom, ali je vrlo razborita i spremna da sudjeluje u citavoj akciji na nacin da sama, koliko god moze, olaksa provedbu pomoci koju joj zelimo dostaviti.
Usprkos nastojanjima, pitanje doniranja izravno na bakinu karticu zasada nije rijeseno.
Moram se osvrnuti na mnoge vaše vrlo plemenite i velikodušne prijedloge, od smještaja do redovitih posjeta, medicinske skrbi, ponude za vrlo prihvatljivim plaćenim poslom, pa sve do povrća iz vrta i financijske i druge pomoci. Hvala vam svima!
Kako ste već i predlagali, slobodno se povežete i tako olakšajte proces i sebi i baki.
Iako sam i dalje u kontaktu s bakom, molim vas da razumijete kako nakon podastrtog kontakta bake Jadranke prestaje moja uloga informatora i koordinatora. Zbog stotina ljudi koji su mi se obratili, uz svoj privatni život i posao takvo zalaganje premašuje moje organizacijske i vremenske mogućnosti.
Molim vas da čitavu ovu informaciju prenesete na lokacije na kojima ste podijelili gornji post.
Hvala vam svima na dobroj volji i razumijevanju!
Vjerujem da ćemo zajedničkim zalaganjem omogućiti dostojniji život jednoj zagrebačkoj baki.”
Vesna Zednik
Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave