DVB-T2 prijamnik – oko pola domaćinstava u Hrvatskoj će morati izdvojiti dodatan novac za kupnju novog prijamnika ili televizora!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Između 27. listopada i 12. studenog početi će postepeni prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa na koji Hrvatska prelazi,a naziva se DVB-T2.

„To znači da će morati od tog datuma pa nadalje koristiti nove prijemnike, odnosno provjeriti na svojim prijemnicima podržavaju li novi DVBT2 standard ili ukoliko ne podržavaju, dokupiti određeni uređaj ili promijeniti sam aparat kako bi mogli i dalje putem zemaljske antene pratiti sve programe koji su u Republici Hrvatskoj“, objasnio je Andro Marčev za Zimo.

„Drugim riječima, ako na vašem prijamniku ne piše oznaka DVB-T2, a gledate programe putem zemaljske antene – trebat ćete kupiti ili novi prijamnik ili novi televizor. Cijena novih prijamnika je od 150 do 200 kuna. Osim potencijalnih novih troškova, novi signal će donijeti bolju pokrivenost i dostupnost takozvanih HD programa, odnosno bolju kvalitetu televizijske slike.“

„Svi oni čiji televizori imaju oznaku DVB -T2 neće morati raditi nikakve izmjene. Promjena se ne odnosi ni na one koji gledaju programe putem interneta, kabela ili satelita. Negdje oko pedeset posto hrvatskih građana neće osjetiti promjenu jer upravo prate televizijske programe putem drugih platformi. Onome tko ima antenu, kućnu ili na krovu zgrade ili kuće, njemu se jedino mijenja“, zaključio je Marčev.

Novi udar na stariju populaciju i na njihove novčanike. Da li će oni najstariji i najugrožniji uspjeti izdvojiti od 150 do 200 kuna ovaj mjesec, kolika je cijena novih prijemnika, da se bar malo opuste i pogledaju nešto na televiziji!?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave