COVID DODATAK- Umirovljenica iz Varaždina: “Sretna sam ali nisam razmišljala o HDZ-u”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika dobit će Covid dodatak.

Napravili smo maksimalno što možemo i nadamo se da će ovo pomoći umirovljenicima da je riješe neke situacije koje su im na dnevnom redu. Isplata se očekuje krajem travnja ili početkom svibnja, kazao je Plenković.

Gleda li se proračun za ovu godinu, u njemu novca za COVID dodatke na mirovine trenutačno nema, no bliže se lokalni izbori u svibnju, pa bi taj argument mogao biti presudniji u odnosu na fiskalne mogućnosti zemlje. 

 

Dobili smo i komentar od jedne  umirovljenice koja inače svoju mirovinu puni sa dodatnim radom. Naime, gospođa Lukrecija iz Varaždina, čisti zgradu u kojoj živi i time puni svoj mjesečni buđet i do 350kn. Ionako teško živi sa svojom mirovinom, sretna je što će dobiti 400kn covid dodatka, kako nam je rekla.

Na pitanje za koga će glasati, nije znala odgovoriti. “Nisam razmišljala o HDZ-u”, istaknula je umirovljenica.

Naime, većina europskih zemalja odavno su isplatile Covid dodatke.Koliko god dobili umirovljenicima će puno značiti. 

Ipak, najsiromašniji neće dobiti covid dodatak jer je  Vlada zaboravila na korisnike nacionalne naknade za starije koji primajui 800kn mjesečno za vlastito preživljavanje a koji je mnogostruko manje od onih 800 000 koji će covid dodatak dobiti. 

Što nam to govori, nismo ni sami sigurni jer komentari i izjave političara  uz mnoga preizborna obećanja  vrlo su proturječna sa dvostrukim mjerilima ali  vjerujemo da će umirovljenici razborito prosuditi.

Postavlja se pitanje: Da li je covid dodatak ovoga puta doista povezan sa lokalnim izborima ili je nužna pomoć starijima u vrijeme pandemije? 

 

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?