Čazma: Folklorno glazbena sekcija gostovala u Donjoj Voći

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Članovi Folklorno glazbene sekcije čazmanske Matice umirovljenika, uspostavili su prijateljstvo u KUD-om iz Donje Voće. Prvo gostovanje Voćanaca bilo je zimus prilikom posjete „Božićnoj priči“ u Grabovnici, kada su ih Čazmanci na kratko ugostili u svojem obnovljenom Domu.

Prijateljski uzvratni susret održan je u Donjoj Voći, gdje su Čazmanci bili počašćeni sudjelovanjem u dijelu programa tamošnje kulturno umjetničke i edukativne manifestacije, koju već šestu godinu organizira folklorno društvo pod nazivom „Spilja Vindija naša prošlost i budućnost“.

Članovi KUD-a „Voća“ na otvorenoj sceni gotovo profesionalno glumili su nekadašnje stanovnike spilje i vile iz starih legendi, što se gostima iz Čazme posebno dojmilo, prvi put viđenim tako nešto. U sklopu te jedinstvene manifestacije pjevačka skupina uz pratnju glazbenog sastava iz Čazme izvela je dvije moslavačke pjesme, na kojima su ih posjetitelji toplo nagradili pljeskom.

Vijesti:

Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi
Besplatan izračun mirovina

Predsjednici KUD-a „Voća“ Ljubici Galić, predsjednik čazmanske sekcije Ivan Barbarić Barba uručio je veliku sliku Čazme noću. Susret je završio u veselom druženju uz pjesmu i ples na svirku oba glazbena sastava, voćanskog i čazmanskog, u kojoj su se izmjenjivali zagorski i moslavački zvuci.(MUH.trecadobhrvatska.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?