BUDITE NA OPREZU! Hitna morala intervenirati zbog vrućine: ‘Uglavnom se radilo o starijim osobama koje tradicionalno odlaze na tržnicu ili misu’

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Krenuo je toplinski val u Hrvatskoj, a temperatura će rasti sve do sredine idućeg tjedna kada bi mogla dosegnuti i 38 Celzijevih stupnjeva. Zagreb gotovo i da je bio prazan u popodnevnim satima. Većina građana hladila se uz klimu, a oni hrabriji osvježenje su potražili na nekim od gradskih “plaža”, Jarunu ili Bundeku. Dio Zagrepčana spojio je godišnji odmor te se zaputio na more.

“Teško mi pada vrućina asfalta u Zagrebu, spojila sam si i otišla s dečkom na Krk. Na moru se sve lakše podnosi”, javila je jedna čitateljica.

Neki su spas pronašli u toplicama, a direktorica vodenog centra u u Krapinskim toplicama, Martina Crljen otkrila je kako imaju malo više gostiju nego što ih je bilo u svibnju kada su vremenske prilike bile često nepovoljne.

“Poštujemo sve mjere, smanjili smo broj posjetitelja. Mnogo puta se događa da gosti čekaju na ulazu dok se oslobodi mjesto da bi mogli ući i zaista se trudimo u svakom trenutku pružiti što ugodniju uslugu za svakog posjetitelja”, poručila je za HRT Crljen.

No, vrućine mogu biti i izuzetno opasne, posebice za starije osobe. Zavod za hitnu medicinu u Zagrebu imao je nekoliko intervencija zbog posljedica utjecaja visokih temperatura na organizam, a uglavnom se radilo o starijim osobama koje u jutarnjim satima tradicionalno odlaze na tržnicu ili misu. Ipak, sunce bi trebali izbjegavati od 11 do 17 sati, a ako izlazite iz kuće obavezno zaštitite glavu, nosite zaštitni faktor i pijte puno vode.prenosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?