Balašević je preminuo od teške upale pluća sa 68 godina, ubrzo nakon što je primio prvu dozu cjepiva protiv COVIDA?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Kako su prekjučer javili Srpski mediji, preminuo je poznati i iznimno voljeni glazbenik Đorđe Balašević. Preminuo je u 68. godini. Naime, Balašević je prije pet dana primljen na Infektivnu kliniku, na liječenje upale pluća, na koronavirus nije bio pozitivan. Iako je prije nekoliko dana izvor blizak obitelji otkrio je da se kantautor osjeća dobro i da zabavlja liječnike…

Balašević je do prekjučer ujutro bio stabilnog stanja na jedinici intenzivne njege Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodina (KCV) i plan doktora iz KCV, kako prenose, bio je da ga prebace u KOVID odjel Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Međutim, Balaševiću se stanje naglo pogoršalo i on je intubiran na Infektivnoj klinici. Ali čim je stavljen na respirator srce je otišlo ispod 50 otkucaja u minutu. Liječnici su mu odmah ugradili pejsmejker, kojim se regulira srčani ritam. Ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Doktori su sat i po vremena pokušavali da ga reanimiraju. Radili su elektroškovi, adrenalin se davao bjesomučno.

Nažalost, stanje mu se jako pogoršalo te je preminuo. Navodno su se liječnici borili za njegov život više od dva sata. Preminuo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

20.veljače 2021. godine članak koji je potpisala Biljana Stavrova, a objavio web portal makedonske državne televizije Telme, saznajemo da je tri dana nakon hospitalizacije u novosadskoj bolnici, nakon što je primio prvu dozu cjepiva protiv COVIDA, Balašević preminuo od teške upale pluća.

Cjepiva i procijepljenost populacije ključna su prekretnica u borbi protiv pandemije COVID-19. Vjerojatno je to “početak kraja” ove pandemije, ali za taj kraj potreban je zajednički napor i ustrajnost na tom putu, a kako se čini i nešto mrtvih na putu do procijepljenosti. Sve nuspojave će biti poznate tek nakon cijepljenja većeg broja ljudi i dužeg vremena promatranja. Međutim, do tada se sve nuspojave trebaju i moraju skrivati od javnosti, jer očito neće biti zainteresiranih za primitak cjepiva….

Davorka Ožura

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?