Aplikacija mirovinskog na internetu radi samo kada i osoba s druge strane monitora

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U Hrvatskoj se često može čuti kako će doći do digitalizacije nekog sustava jer bi to pomoglo ljudima u bržem rješavanju različitih obaveza. Također, time bi im se trebala omogućiti jeftinija i efikasnija usluga. Sve je to lijepo u teoriji, no kada zaista neka aplikacija sustava izađe na internetu, praksa je sasvim druga priča.

Do nedavno prijave i odjave radnika morale su se nositi osobno na šaltere mirovinskog, ali onda je nastala aplikacija na internetu koja bi trebala omogućiti ljudima da sve te stvari rješavaju od kuće. Iako se aplikacije često rade tako da su dostupne u bilo kojem trenutku u danu, ova aplikacija ima radno vrijeme. Prije i poslije tog radnog vremena nije moguće zaprimiti prijavu i odjavu, već se treba čekati do sljedećeg dana.

U suštini, aplikacija radi kada i osoba u jednoj od podružnica mirovinskog, a kada završi njeno radno vrijeme, isto završava i za ovu aplikaciju.

Vijesti:

5 stvari koje vam oboljeli od MS neće reći
Druga afera
Učini nešto za svoju generaciju

“Je li digitalizacija pospješila efikasnost javne uprave? Je li smanjila birokraciju? Taman posla! Birokracija i dalje buja”, komentirao je kolumnist koji je istraživao ovu aplikaciju.

Digitalizacija je objavljena samo u smislu toga da ljudi ne trebaju ići do šaltera, nego putem interneta mogu riješiti određenu obavezu, no sve je zapravo ostalo isto- isto radno vrijeme i ista osoba za šalterom samo što je ne gledamo uživo.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave