Zdravko Marić o rujanskom usklađivanju mirovina

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Zdravko Marić novopečeni je potpredsjednik Vlade i ministar financija. Komentirao je svoj resor i mirovinski sustav te je najavio “veću od planirane” indeksacije mirovina u rujnu.

Dotaknuo se i teme rekonstrukcije Vlade. Smatra kako se u politici stalno zagovaraju nova lica, no kada dođe do njih tada svi postanu sumnjičavi.

Marić je kazao kako će rast mirovina u rujnu biti veći od planiranog. Nakon pitanja o tome koliko je stranačka iskaznica doprinijela njegovom napredovanju, komentirao je kako trebamo gledati samo rezultate rada jer su oni jedini mjerljivi.

“Indeksacija mirovina, jedna je napravljena, druga ide u rujnu, će biti malo iznad originalnih predviđanja – to na toj velikoj masi za ovu godinu znači 900 milijuna kuna više od planiranog. Mi ćemo novac naći, to je jedna od prioritetnih stvari, samo vam govorim koliko je to zahtjevan segment”, rekao je Marić.

Vijesti:

Oprosti što sam ti pokvario noć…
OSTAVINSKI POSTUPAK
NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ

Što se tiče rezultata rada u HZMO-u, oni mu nisu baš sjajni. Riješeno je samo 48,49 posto zahtjeva za tuzemno mirovinsko osiguranje.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica