Započeli EU projekt „Generaciji s ljubavlju“

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Udruga umirovljenika Predavac – U prostorijama Centra za kulturu u Predavcu održana je  početna konferencija projekta Udruge umirovljenika Predavac pod nazivom „Generaciji s ljubavlju“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine.

Kako prenosi bjelovar.info, Stjepan Erdelj, predsjednik Udruge umirovljenika Predavac na samom početku konferencije istaknuo je kako su partneri na ovom projektu Bjelovarsko – bilogorska županija, Općina Rovišće, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za za- pošljavanje.

– Ovim projektom želi se pridonijeti zapošljavanju žena koje spadaju u ugroženu skupinu društva, odnosno imaju težu mogućnost zapošljavanja. Time si stvaramo jednu situaciju koja će u ovom teškom razdoblju pomoći za kasnije razdoblje. Projekt je vrijedan 2,7 milijuna kuna. Kao što i sami znate, Bjelovarsko – bilogorska županije jako potiče povlačenje sredstava iz EU fondova. Unutar projekta nemamo jako komplicirane aktivnosti, sve je poprilično jednostavno. Na projektu će se angažirati 12 žena za ukupno 48 korisnika treće životne dobi, pojasnila je Bojana Markotić Krstinić, voditeljica projekta.

– Drago mi je da ćemo u narednom razdoblju svi skupa surađivati za dobrobit potrebitih korisnika, ali i ostalih žitelja općine. Što više udružimo snage, to će nam biti bolje. Kada je Hrvatska ulazila u Europsku uniju bilo je puno skepticizma. Danas vidimo da nam EU i njezini fondovi jako puno znače, rekao je Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće.

– Bjelovarsko – bilogorska županija trenutno je treća u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova. Mislim da to pokazuje da dobro radimo. Mnogo starijih ljudi ne želi ići u Dom za starije osobe i umirovljenike, već žele ostati kod svoje kuće pri čemu im je u određenim segmentima potrebna tuđa pomoć. Kroz projekte Europske unije danas to vrlo lako možemo omogućiti. Sa Općinom Rovišće imamo niz programa na kojima je Županija partner. Jako dobro surađujemo, razumijemo se i vjerujem da ćemo takvu suradnju nastaviti njegovati i dalje, poručio je župan Damir Bajs (Muh)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?