Umirovljenica “čudesno” dobila mjesto u domu nakon što je prepisala stan ravnateljici doma za starije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Vesna Križan (HDZ), trenutna ravnateljica Doma za starije i nemoćne, potpisala je ugovor o doživotnom uzdržavanju s umirovljenicom (81). Tim je ugovorom ravnateljici doma pripao vrijedni stan u Zagrebu kojeg je posjedovala 81-godišnjakinja, a samo tri dana nakon tog događaja ta je umirovljenica primljena u Dom za starije i nemoćne. Taj se slučaj dogodio 2009.godine kada je Vesna Križan bila čelnica povjerenstva koje odlučuje o smještaju u domu.

Zakon je tada bio drugačiji nego danas, a Križan je nedavno pokazala dokumentaciju i sudske presude koje joj idu u prilog:
“Ja tu nemam što reći, rekao je sve sud. Stoga nema osnove za zaključak da je prijeporni ugovor o doživotnom uzdržavanju u vrijeme njegovog sklapanja protivan pravnog poretku, prisilnim propisima ili moralu, odnosno da bi pobuda za sklapanje ugovora imala učinak na valjanost ugovora i njegovih pravnih učinaka. Ja nemam što drugo reći, samo to bih vas molila da tako prenesete javnosti”, kazala je Križan.

Ova umirovljenica preminula  je pet godina nakon sklapanja ugovora, a njezin je brat počinio samoubojstvo. Prije toga on je pokrenuo sudski postupak kojim je tražio da se ugovor poništi, no unatoč tome Križan ima pravomoćnu presudu koja tvrdi da je sve u redu. Danas u tom stanu živi kći tog čovjek. Tamo živi s dvoje djece i unukom, a ravnateljica doma traži da se oni isele.

Država je kasnije promijenila zakon koji je ovakve slučajeve omogućavao.

Bez obzira na to, Križan u slučaju ne vidi ništa sporno:
“Ako za 11 godina dođe neki drugi zakon, pa nećete vi odgovarati za 11 godina što ste učinili prije”, rekla je.

U domu je 270 korisnika, a kako kaže sama ravnateljica – na listi čekanja je više od 2.000 osoba, a čekanje na mjesto traje od pet do osam godina.

Vijesti:

Gdje nastaje hormon sreće- u crijevima ili mozgu?
Kako uzgajati kefir sami kod kuće?
Supermario može spriječiti demenciju

Vesna Križan  predsjednica stranačke zajednice žena HDZ-a u Koprivnici te članica gradskog i županijskog odbora stranke. Križan je ravnateljicom Doma za starije i nemoćne postala još 2008. godine, pet godina nakon što je ugovor o doživotnom uzdržavanju potpisan.

U domu je 270 korisnika, a kako kaže sama ravnateljica – na listi čekanja je više od 2.000 osoba, a čekanje na mjesto traje od pet do osam godina.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica