Starenje, na žalost, utječe na vaginu baš kao i na ostatak tijela. Evo kako je sačuvati od starenja

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Starenje, na žalost, utječe na vaginu baš kao i na ostatak tijela. Isto tako se ono može usporiti, ali pitanje je kako jer na tržištu postoje sve vrste krema za lice, no niti jedna za to područje…

 

“Ginekolozi o tome ne razgovaraju sa ženama pa mi se često obraćaju potpuno uznemirene jer im se vagina potpuno promijenila u samo nekoliko godina” kaže Karen Boyle, dr., stručnjak za seksualno zdravlje i pomlađivanje vagine.prenosi

Već u ranim 20-tim lagano se gube masne naslage na vanjskom području pa je ono i podložno opuštanju baš kao grudi i lice”, pojašnajva Boyle te dodaje kako se isto događa i unutar vagine – mišići se opuštaju, smanjuje se protok krvi i sve se to pojačava kako se približavamo menopauzi.

 

Sve je ovo dovoljan razlog zašto je pomlađivanje vagine sve popularniji zahvat, pa je tako u Americi potražnja za njim u jednoj godini porasla za 64 posto! Ako to nije nešto što biste ikad prihvatili, isprobajte ove prijedloge;

1. IZBJEGNITE YO-YO EFEKT

Ako ste stalno na dijeti, možete očekivati da će koža opustiti i tamo gdje najmanje želite. “Što je više promjena na tom području, ono se više rasteže i tako sigurno opušta”, napominje Boyle. Važno je održavati uvijek istu kilažu.

2. NE IZBJEGAVAJTE VJEŽBATI

Zdravi mišići zdjeličnog dna krucijalni su za svaku ženu i svakog muškarac jer će ono zaštiti od teškoća koje se mogu javiti kasnije u životu, ali će spriječiti opuštanje mišića unutar vagine. Vježba se sastoji od stiskanje mišića zdjelice i njihovo zadržavanje 3 sekunde, nakon čega slijedi opuštanje i ponavljanje vježbe. 

 

3. LOPTA UMJESTO STOLICE

Za malo dodatne vježbe, stolicu na poslu zamijenite loptom za pilates 15 minuta u danu. Takav će način sjedenja utjecati na mišiće u vagini da se pokrenu, opuštaju i stišću, bez da ste se svjesno mučili.

4. HIGIJENU ODRŽAVAJTE NEUTRALNIM PROIZVODIMA

Ribanje i pranje sapunima tog područja stvarno nije potrebno, lagano pranje uz neutralna sredstva će biti sasvim dovoljno. “Sigurno ste primijetili žene koje imaju jako suhu kožu lica zbog upotrebe agresivnih preparata. Upravo se to može dogoditi i vagini”, zaključuje Boyle.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?