Programi EU za poboljšanje kvalitete života starijih

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera u Primorsko-goranskoj županiji i mogućnosti održavanja kreativnih i edukacijskih programa stvoreni su uvjeti za nastavak rada s članovima Udruge i provedbu aktivnosti unutar projekta „Aktivni umirovljenici u Gorskom kotaru – program poticanja aktivnog starenja na području Delnica i Gorskog kotara“.

U sklopu ovog programa koji sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i državni proračun Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.412.899,61 kn do sada je tijekom 11 mjeseci održano 13 radionica u ukupnom trajanju preko 120 radnih sati. Nabavljena je tehnička oprema za potrebe rada na projektu i redovnog rada Udruge, a u narednom periodu očekuje se osnivanje i uređenje Kluba umirovljenika, uspostava Volonterskog centra umirovljenika, dani otvorenih vrata projekta, predstavljanje rezultata istraživanja o zadovoljstvu života pripadnika treće životne dobi provedenog na području Gorskog kotara te preostali program unutar projekta koji se sastoji od kreativnih radionica, izleta, predavanja i edukacijskih programa.

Projekt doprinosi ublažavanju problema socijalne isključenosti i siromaštva starijih sugrađana te nedovoljno aktivnog stila života, a istovremeno rastu kapaciteti Udruge umirovljenika Grada Delnica za provedbu programa aktivnog starenja čime se povećava kvaliteta života i socijalne uključenost starijih na području Delnica i Gorskog kotara. (Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?