Programi EU za poboljšanje kvalitete života starijih

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera u Primorsko-goranskoj županiji i mogućnosti održavanja kreativnih i edukacijskih programa stvoreni su uvjeti za nastavak rada s članovima Udruge i provedbu aktivnosti unutar projekta „Aktivni umirovljenici u Gorskom kotaru – program poticanja aktivnog starenja na području Delnica i Gorskog kotara“.

U sklopu ovog programa koji sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i državni proračun Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.412.899,61 kn do sada je tijekom 11 mjeseci održano 13 radionica u ukupnom trajanju preko 120 radnih sati. Nabavljena je tehnička oprema za potrebe rada na projektu i redovnog rada Udruge, a u narednom periodu očekuje se osnivanje i uređenje Kluba umirovljenika, uspostava Volonterskog centra umirovljenika, dani otvorenih vrata projekta, predstavljanje rezultata istraživanja o zadovoljstvu života pripadnika treće životne dobi provedenog na području Gorskog kotara te preostali program unutar projekta koji se sastoji od kreativnih radionica, izleta, predavanja i edukacijskih programa.

Projekt doprinosi ublažavanju problema socijalne isključenosti i siromaštva starijih sugrađana te nedovoljno aktivnog stila života, a istovremeno rastu kapaciteti Udruge umirovljenika Grada Delnica za provedbu programa aktivnog starenja čime se povećava kvaliteta života i socijalne uključenost starijih na području Delnica i Gorskog kotara. (Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Voli li Hrvatska svoje stare?

  Voli li Hrvatska svoje stare?      Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica izabrana je 19. ožujka

napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?