POZOR- NE JEDITE OVAKVO MESO!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Ako na mesu primijetite takvu bijelu crtu, nemojte ga jesti! Zašto, pročitajte u tekstu

 

Zbog životinjskih proteina koji su neophodni za ljudsko tijelo, nutricionisti savjetuju da jedemo što više bijelog mesa. To znači samo jedno za proizvođače mesa – ponuditi što više takvog mesa na tržištu.

No, zbog velike potražnje, događa se da se životinje uzgajane za prehranu ljudi ne uzgajaju u prikladnom okruženju, ne hrane se zdravom hranom.

Proizvođače zanima samo jedna stvar – zaraditi novac što je brže moguće. Mnogo puta ih ne zanima kvaliteta koju nude. To je jednostavno činjenica.

Međutim, kampanja Compassion in World Farming podsjeća sve potrošače na ono što znače bijele crte na bijelom mesu i pilećem mesu. To je znak da je životinja imala mišićnu bolest.

Stručnjaci objašnjavaju da takvo meso nije pretjerano štetno za zdravlje, ali puno govori o načinu uzgoja životinje i uvjetima u kojima je živjela. Ove bijele linije na mesu  govore da je ovo meso lošije kvalitete i da sadrži puno nezdravih masti.

Međutim, ako unosimo puno nezdravih masti, možemo ugroziti zdravlje srca. Sve je više bijelog mesa s takvom linijom, što znači da životinje danas rastu mnogo brže nego nekada. Treba im mjesec i pol da bi bili prikladni za klanje.

To znači da se hrane s puno dodataka, rasnim hormonima, antibioticima. Sve to i čovjek konzumira. Sve to utječe na njihovo zdravlje, a samim tim i na zdravlje svih onih koji redovito jedu takvo meso, objašnjavaju u spomenutoj kampanji.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?