Popis stanovništva izvršit će se putem aplikacije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Za dvije godine, točnije 2021.godine, izvršit će se četvrti popis stanovništva od kad je Hrvatska samostalna. Prvi je popis bio 1857.godine, a do danas se popis stanovnika radio 1991., 2001. i 2011.godine. Tada ćemo vidjeti koliko se brojka stanovnika smanjila i kakvo je uistinu demografsko stanje u našoj zemlji.

Nacrt “Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine” čeka javnu raspravu. Do kraja ove godine Hrvatska mora predati Europskoj komisiji datum kada će se popisivati stanovništvo, a novina je to što vam više neće doći posrednik na vrata, već će se sve obavljati putem aplikacije e-Građani.

Smatra se da će se putem ove aplikacije skupiti potpis, vjeroispovijest, nacionalnost i spolna orijentacija od oko 30 posto građana tako da će posrednici ipak morati obići veći dio kuća. Sve će se prikupljati i elektronski obrađivati tako da će Zavod za statistiku dati privremene podatke već 60 dana nakon provedbe postupka.

Vijesti:

Gdje je nestalo ono što mi svi tražimo kod drugih!
Kako spasiti starije od otimanja imovine?
Koja je to jedna od 10 najčešćih bolesti?

Od 1. travnja do 7. svibnja 2021. godine bit će provedeno popisivanje stanovništva Republike Hrvatske. Trošak popisivanja stanovništva Hrvatsku će stajati gotovo 184 milijuna kuna.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?