Osigurali pomoć za oko 200 umirovljenika u gradu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Matica umirovljenika grada Zagreba trenutno okuplja 39 udruga-članica, ali zbog pandemije koronavirusa broj članova nije se povećao. Na izbornim skupštinama neke od udruga izabrale su novo vodstvo: Za predsjednicu Udruge umirovljenika Dubec izabrana je Nada Mednolučanin, Udruge u Sesvetskim selima Anica Carić, Matice umirovljenika Susedgrad Snježana Kos, a predsjednica nove članice KUD Žumberčani je Slavica Belšak.

Matica umirovljenika Pešćenica trenutno nema prostora za rad.

Matica umirovljenika grada Zagreba je osigurala apliciranje na natječaje za sredstva iz EU fondova za sve Udruge koje zadovoljavaju tražene uvjete.

Trenutno je u provedbi projekt “ZAŽELI”, koji je dobilo 6 naših Udruga, a MUGZ je partner na svima i prema dogovoru osiguravamo pomoć u provedbi projekta.

Svaka udruga treba zaposliti 5 gerontodomaćica od kojih svaka treba raditi kod 6 korisnika.

Tako smo za skoro 200 naših umirovljenika diljem grada osigurali pomoć u kući, koja je u ova zaista neobična i teška vremena zaista potrebna.

Iako su neke Udruge donijele odluku da se ne radi do daljnjega, mi u Matici umirovljenika grada Zagreba radimo u kontinuitetu i pozivamo sve zainteresirane za brojne aktivnosti da nam se pridruže.

Zajedno nam vrijeme brže prolazi i zaboravimo na sve nedaće! (Hul)

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?