LITERARNA GRUPA – BROJNI NASTUPI I KNJIGA POEZIJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Članovi literarne grupe “3u1” Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” sastali su se u zagrebačkom parku “Maksimir” kako bi se prisjetili svog rada u proteklom periodu. Ova literarna grupa osnovana je 13. veljače 2019. godine a njeni osnivači su Vjekoslava Živko, Mirjana Hruškar i Slobodan Ljakić, ujedno i voditelj grupe.

U proteklom periodu postigli su niz zapaženih rezultata u literarnom stvaralaštvu a predstavljeni su na „Z1“ televiziji u emisiji „Mirovinski odrezak“ od 22.veljače 2019. godine. Članovi ove grupe sudjelovali su na literarnim manifestacijama, a jedna od njih je sudjelovanje u Hrvatskom saboru kulture koji se održavao od 29. – 30. lipnja 2019. godine gdje su im uručena priznanja. Jednako tako, bili su učesnici na 16. Maksimirskim jesenima održanim 17. rujna 2019. godine u Zagrebu. Svoj rad predstavili su na Zagrebačkom velesajmu 18. svibnja 2019. godine na susretu brojnih udruga umirovljenika pod nazivom “Pravo doba.”

Svoje radove objavili su u zajedničkoj zbirci pjesama “Romantični nokturno” u nakladništvu predsjednice Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” Lidije Pejnović. Naziv grupe simboličnog je karaktera i označava troje autora osnivača u jednoj grupi. Autori se razlikuju po stilu pisanja a njihove forme obuhvaćaju širok dijapazon tema. Od troje članova osnivača, tijekom vremena ova grupa postala je respektabilna pa su im se pridružili novi članovi: Darinka Gulić, Dragica Kovač, Jasenka Krznarić, Ljiljana Grgić Vukoja, Nada Lisac, Zlata Dvoržak i Marija Blažur, ujedno tajnica Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” koja je vodila program na promociji zbirke poezije “Romantični nokturno” dana 10. ožujka 2020. godine. Ovom pjesničkom druženju pridružio se Danijel Cessare, član pjevačkog zbora i likovne sekcije Matice umirovljenika grada Zagreba, koji je i voditelj sportske sekcije Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” poznat po biciklističkim utrkama i utrkama maratona gdje je zabilježio izvrsne rezultate. Ovi vrijedni stvaraoci grijali su se u prohladnom Maksimiru na otvorenom. stihovima čiji su autori.

Do nekog novog pjesničkog druženja – voditelj literarne grupe “3u1”.(Hul)

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?