LITERARNA GRUPA – BROJNI NASTUPI I KNJIGA POEZIJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Članovi literarne grupe “3u1” Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” sastali su se u zagrebačkom parku “Maksimir” kako bi se prisjetili svog rada u proteklom periodu. Ova literarna grupa osnovana je 13. veljače 2019. godine a njeni osnivači su Vjekoslava Živko, Mirjana Hruškar i Slobodan Ljakić, ujedno i voditelj grupe.

U proteklom periodu postigli su niz zapaženih rezultata u literarnom stvaralaštvu a predstavljeni su na „Z1“ televiziji u emisiji „Mirovinski odrezak“ od 22.veljače 2019. godine. Članovi ove grupe sudjelovali su na literarnim manifestacijama, a jedna od njih je sudjelovanje u Hrvatskom saboru kulture koji se održavao od 29. – 30. lipnja 2019. godine gdje su im uručena priznanja. Jednako tako, bili su učesnici na 16. Maksimirskim jesenima održanim 17. rujna 2019. godine u Zagrebu. Svoj rad predstavili su na Zagrebačkom velesajmu 18. svibnja 2019. godine na susretu brojnih udruga umirovljenika pod nazivom “Pravo doba.”

Svoje radove objavili su u zajedničkoj zbirci pjesama “Romantični nokturno” u nakladništvu predsjednice Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” Lidije Pejnović. Naziv grupe simboličnog je karaktera i označava troje autora osnivača u jednoj grupi. Autori se razlikuju po stilu pisanja a njihove forme obuhvaćaju širok dijapazon tema. Od troje članova osnivača, tijekom vremena ova grupa postala je respektabilna pa su im se pridružili novi članovi: Darinka Gulić, Dragica Kovač, Jasenka Krznarić, Ljiljana Grgić Vukoja, Nada Lisac, Zlata Dvoržak i Marija Blažur, ujedno tajnica Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” koja je vodila program na promociji zbirke poezije “Romantični nokturno” dana 10. ožujka 2020. godine. Ovom pjesničkom druženju pridružio se Danijel Cessare, član pjevačkog zbora i likovne sekcije Matice umirovljenika grada Zagreba, koji je i voditelj sportske sekcije Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” poznat po biciklističkim utrkama i utrkama maratona gdje je zabilježio izvrsne rezultate. Ovi vrijedni stvaraoci grijali su se u prohladnom Maksimiru na otvorenom. stihovima čiji su autori.

Do nekog novog pjesničkog druženja – voditelj literarne grupe “3u1”.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?