KAKO PROTIV HEMATOMA I MODRICA?!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Kako da pomognete sebi ukoliko imate osjetljivu kožu.

Predlažemo nekoliko savjeta narodne medicine

 

Ukoliko se udarite, a imate osjetljivu kožu sklonu modricma i hematomima, nekoliko savjeta narodne medicine može vam pomoći.

Odmah nakon udarca na bolno mjesto stavite hladan oblog i držite ga pola sata. Vrlo koristan može biti i led, ali sa njim morate biti oprezni i stavljati ga po pet minuta sa pauzama kako ne bi došlo do utrnuća tkiva.

Led je odličan jer ne smiruje samo bol, već i usporava protok limfe i cirkulaciju krvi i na taj način sprečava stvaranje hematoma.

Poslije pola sata “tretmana ledom” bolno mjesto treba namazati kremom na bazi nevena.
Ukoliko se hematom već stvorio, bolje rješenje su tople obloge i blaga masaža bolnog mjesta.

Na ovaj način brže se resorbira već formirani krvni podljev. Vrlo efikasan je i komadić svježeg ananasa jer sadrži ferment koji ubrzava resorpciju hematoma. U iste svrhe može  se iskoristiti i krumpir.

Treba ga skuhati sa korom, zatim očistiti i spremiti kao za pire, dodati u to malo meda i obične vode i tako dobivenu smjesu staviti na modricu.

Premazivanje octom natopljene vate više puta dnevno bolnog mjesta, još je jedna varijanta da se spriječi pojava modrice. Međutim, ukoliko modrica nakon udarca ne mijenja boju od crvene, ljubičaste, plave, žutozelene, do žute i na kraju nestaje, već počinje tamniti, to može biti znak infekcije i upozorenje da se, ipak, ode kod lječnika.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica