INFORMATIKA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU UMIROVLJENIKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U ovo čudno doba nazvano „doba korone“ uspjeli smo okupiti petnaestak članova i u prostorijama Udruge umirovljenika Čepin organizirati i uspješno privesti kraju osnovnu edukaciju rada na računalu pod nazivom „Novim znanjima i vještinama u korak sa svijetom“.

To smo obećali našim članovima još prošle godine, ali evo, izgleda da je sada bilo pravo vrijeme.

Pod vodstvom našeg cijenjenog informatičara, gospodina Mihaela Šilca, polaznici su se uhvatili u koštac s raznim pojmovima, neki s nešto, a neki s ništa predznanja.

Iz Centra za kulturu Čepin privremeno smo posudili par računala (na čemu im se zahvaljujemo), neka su korisnici imali sami, a bilo je i puno „pametnih telefona“.

Polaznici su usvojili razna znanja i vještine počevši od osnovnih informatičkih pojmova preko osnove rada na računalu, služenja već spomenutim „mišem“ i tipkovnicom, pronalaženja informacija na internetu, korištenje društvenih mreža, pa sve do kreiranja e-mail računa i razmjenjivanja elektroničkih poruka. Također su usvojili i vještinu pisanja i uređivanja teksta, umetanja slika i slično.

Naravno, svaki korisnik pametnog telefona je dobio dodatne informacije o mogućnostima tog malog računala kojim se naši polaznici jako rado služe.

Mislimo da je ovakva vrsta edukacije bitna za sve članove naše Udruge umirovljenika Čepin jer dolazi do izražaja primjena informatike u svakodnevnom životu, korisnici bolje mogu održavati kontakte s prijateljima, rodbinom, čitati vijesti, informirati se o zdravlju, te se na taj način cjeloživotno obrazovati, razviti osjećaj samopoštovanja i mentalnog zdravlja.

Po završetku tečaja svaki je polaznik dobio potvrdu o uspješno završenom tečaju.

Cilj nam je i na godinu organizirati ovu vrstu edukacije za naše članove, možda i napredni tečaj gdje bi se usvojena znanje i vještine nadogradile. (Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?