Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren sajam PRAVO DOBA. Ulaz je besplatan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

SAjam pravo doba

Organizator Pravog doba je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Pokrovitelj Sajma je izmeđuostaloga i Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Udio generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40%, te se predviđa njegov daljnji rast. Uzimajući u obzir ovaj trend PRAVO DOBA će dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu.

Na jednom mjestu okupili su se profesionalci uključeni u povećanje kvalitete života u starijoj dobi, kako bi generacijama 50+ pripremili nezaobilazno sajamsko događanje.

PRAVO DOBA ponudit će odgovore na najčešća pitanja:

– Očuvanje ili poboljšanje zdravlja
– Kreativno korištenje slobodnog vremena
– Osiguranje njege u poznim godinama

PRAVO DOBA je mjesto razmjene iskustava stručnjaka, ponude opreme i usluga za domove za starije osobe i druge ustanove i kućanstva, domova za starije, lječilišta i toplica, te svih drugih proizvoda i usluga, koji doprinose povećanju kvalitete života u starijoj dobi.

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja -(Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja – pokazne vježbe,

Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Super

seniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista).

 

Izdvajamo:

– tribina: Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa

-predavanje: Utjecaj aromaterapije na nesanicu

– okrugli stol: Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlje starijih osoba

– nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma

-nastupi plesnih i pjevačkih skupina

 

Na štandovima izlagača moći će se obaviti tzv. Mali sistematski pregled (mjerenje glukoze u krvi, mjerenje tlaka, spirometrija, oksimetrija, testiranje sluha, mjerenje očnog tlaka, provjeru vidne oštrine, mjerenje dioptrije, pregled oka s prijenosnim biomikroskopom, ultrazvučno mjerenje mineralne gustoće kosti i mjerenje vitaminsko mineralnog statusa u organizmu).

Održava se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?