CRVENI NOSOVI klaunovidoktori osmislili su novi program za starije osobe ‘Piši mi’

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Piši mi’ je novi crvenonosni program za korisnike domova za starije i nemoćne koji su izolirani najviše radi ove pandemije. Svjesni smo potrebe za smijehom, osjećajem sreće i životne radosti te smo se vratili starom načinu komunikacije, pismu. S programom ‘Piši mi’ započeli smo 29. 10. 2020. godine u Domu za starije Medveščak u koji smo postavili crvenonosni poštanski sandučić. Pokraj sandučića postavili smo i malenu kutiju s praznim papirima i kuvertama, tako da korisnici doma imaju sve što im je potrebno za napisati pismo na jednom mjestu. Svakih 14 dana, četvrtkom, s korisnicima domova klaunovidoktori razmjenjivat će crvenonosna pisma.

Program ‘Piši mi’ prilagođen je uvjetima posjeta uzrokovanim pandemijom, te potrebama naših korisnika. Provodimo ga u dva doma i to u Domu za starije “Medveščak”, te od prošlog četvrtka, 19. studenoga u Domu za starije osobe “Centar”, Klaićeva.

Cilj ovog programa je donijeti smijeh i radost pomoću jednog od najstarijih načina komuniciranja – pismom. Klaunovidoktori omogućuju korisnicima doma kontinuirano dopisivanje, te na ovaj način donose osjećaj sreće, uzbuđenja i životne radosti. Sve što je za malo veselja potrebno je olovka i papir, te inspiracija ili možda neka zajednička tema. Radost dopisivanja podijelila je s nama klaunesa Irena Kolar Vudrag, poznatija kao dr. Maštalić: “Pisma koje smo primili od naših dragih korisnika domova za starije prepuna su topline, zahvalnosti i dragosti. Njihov rukopis odiše duhom svih naših baka koje imamo, volimo ili više nažalost nemamo. Njihovo pismo podsjeća nas na vrijednost sadašnjeg trenutka koji će zauvijek ostati utisnut u list papira”, te dodala kako pismima žele podsjetili starije u domovima da su klaunovidoktori tu za njih bez obzira na to što iako ih trenutno ne mogu fizički posjetiti.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?