AKTIVNOSTI I U VRIJEME KORONE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Udruga umirovljenika Grada Zaprešića

 

Bez obzira na sve teškoće i probleme, ove godine imamo već blizu 1000 članova, a nadamo se, kad se epidemiološka situacija smiri, da će se taj broj povećati

Iako smo prošle godine prenijeli neke probleme, u 2020. krenuli smo s mnogo planova i puno pozitivne energije.

Prije svega trebalo je riješiti repove nastale kod registracije Udruge umirovljenika Šibice što smo i uspjeli uz mnogo neplaniranih prepreka.

Od aktivnosti koje su bile predviđene za zimski period, bile su planirane rehabilitacija i liječenje u toplicama Top Terme Topusko i u Thalassotherapiji u Crikvenici. Nažalost, zbog poznate situacije sa koronom, nismo mogli realizirati boravak u Thalassotherapiji u Crikvenici, dok smo boravak u Top Termama Topusko uspjeli u suradnji s umirovljenicima iz Svete Nedelje i Samobora. Rehabilitacija je prošla na opće zadovoljstvo svih učesnika.

U drugom mjesecu dobili smo akontaciju odobrenih sredstava za aktivnosti planirane do 5. mjeseca.

Kako se uključiti u Aktivnu 3dob

 

Od planiranog smo izvršili samo Izvanrednu izbornu skupštinu udruge zbog reizbora dopredsjednice Udruge, te Izvještajnu skupštinu u Podružnici Pojatno, koja je bila dobro posjećena te je uz radni dio ostatak večeri protekao u veselom i rasplesanom raspoloženju.

Uspjeli smo realizirati tri jednodnevna izleta i to u Topusko, Trakošćan i Goričan.

Za sva tri izleta tražilo se mjesto više što je znak da naše predsjednice Podružnica dobro odabiru destinacije te se i pobrinu za dobro raspoloženje. Izleti su financirani dijelom sredstvima Podružnica, a dijelom samih članova – sudionika.

Tijekom mjeseca siječnja i veljače održana su planirana druženja uz ples, u organizaciji Podružnica u Društvenom domu u Šibicama i Klubu umirovljenika u Zaprešiću

A onda je došla korona koja nam je iz temelja promijenila način života.

Za to vrijeme smo ipak uspjeli podijeliti 112 uskrsnih paketa u čemu su nam pomogli volonteri Crvenog križa.

Također uz pomoć donacije zaštitnih 740 maski za lice od naše zaprešićke firme „Hrvatski kišobran“, naši su volonteri iz Podružnica podijeli iste našim članovima, čime smo nadamo se povećali sigurnost naših umirovljenika u Zaprešiću, Pojatnom i Ivancu.

U međuvremenu smo radili na traženju dobavljača ogrjevnih drva. S odabranim dobavljačem sklopili smo ugovor o isporuci zainteresiranim članovima. Dojmovi o kvaliteti i količini su vrlo povoljni.

Sklopili smo i ugovor za nabavu namirnica animalnog porijekla s renomiranom firmom (Vindija.)

Naravno, sve je to dogovoreno po sindikalnim cijenama i uz plaćanje na tri rate.

Sklopili smo i ugovor s hotelom Villa-Adriatic u Postirama na otoku Braču za 7-dnevni boravak od 6. do 13. rujna 2020. godine po vrlo povoljnim uvjetima. Nadamo se da nas korona neće spriječiti u ovom odmoru.

Tijekom 7. mjeseca u skladu s novonastalim okolnostima organizirali smo dva jednodnevna izleta na more na otok Krk u Njivice i Dražice.

Planova je bilo još, kao što su Sportske igre umirovljenika Zagrebačke županije, koje su ove godine trebale biti održane u Zaprešiću, za što smo izvršili i neke pripreme sa željom da Grad Zaprešić i naša Udruga budu dobri domaćini.

Za vrijeme trajanja raznih ograničenja vezanih uz virus naši članovi Izvršnog odbora svakodnevno komuniciraju sa članstvom pokušavajući ljudima olakšati život s toplom riječju i činjenicom da ih nismo zaboravili. Planova i želja ima još mnogo za što se nadamo da će nam situacija s koronom dozvoliti da nešto i realiziramo.

Nažalost financijska potpora Grada Zaprešića u izvršenju naših aktivnosti je izostala tako da ne vidimo kako ćemo izvršiti sve obveze Udruge prema zajednici.

Pokazalo se po tko zna koji put da su umirovljenici prvi na vjetrometini, te su prvi na kojima treba vježbati financijsku strogoću.

Održavanje skupština preostalih podružnica i Udruge ovisno je o sredstvima dobivenim od Grada.

Bez obzira na sve, ove godine imamo već blizu 1000 članova, a nadamo se kad se situacija smiri da će se taj broj povećati. (HUL)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave