9. SPORTSKE IGRE SUH-a ISTARSKE ŽUPANIJE: Sportsko rivalstvo u povijesnom okruženju

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U organizaciji Sindikata umirovljenika Istarske županije, već tradicionalno, održane su 9. sportske igre članova SUH-a Istarske županije 29. rujna 2018. u Svetvinčentu. Taj srednjovjekovni gradić bogate povijesne i kulturne baštine, smje­šten na južnom dijelu središnje Istre, ugo­stio je natjecatelje i njihove vjerne navijače iz 11 istarskih podružnica.

Okupljanje, sportskim duhom osnaže­nih umirovljenika započelo je na gradskom trgu, uz zidine kamenog kaštela iz 13. sto­ljeća i zajedničku marendu – uvijek popu­larni i odlični grah.

Za sve prisutne organiziran je raznolik i zanimljiv kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili kulturno-umjetnič- ko društvo „Dvigrad” iz Kanfanara, mlađa plesna grupa plesnog studija „Art dance” iz Svetvinčenta s voditeljicom Tatjanom Samuele Ban, te članovi povijesne udruge „Kaštel” s prikazom srednjovjekovne viteš­ke borbe.

Postrojene ekipe i goste u ime doma­ćina pozdravio je predsjednik podružnice SUH-a Svetvinčenat Dušan Ban. Uz doma­ćina pozdrave i dobre želje za uspješna sportska natjecanja uputili su Vladimir Bur- šić, predsjednik Županijskog povjereništa SUH-a Istarske županije, zamjenik načel­nika Općine Svetvinčenat Dean Perković, zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić-Kuhar. Igrama je prisustvovala i Jasna Petrović, predsjednica SUH-a, koja je po­zdravila prisutne i otvorila 9. sportske igre, te zaželjela sportsku borbu, a natjecatelji­ma je pravi „vjetar u leđa” dala i jaka bura koja je puhala i upotpunila taj sunčani dan.

Igre su okupile 222 natjecatelja koji su odmjerili snage u 5 sportskih disciplina kao što su boćanje, kartanje (briškula, trešeta, remi), pikado, stolni tenis i šah. Pridružilo se i 36 navijača koji su bodrili natjecatelje.

Nakon„ljutih” sportskih borbi, a i zabav­nih situacija, došlo je vrijeme da se progla­se pobjednici. U boćanju od muških ekipa najbolja je ekipa Umaga, dok je kod žena, prva ekipa Novigrada. U kartaškom nad­metanju pobjedu su odnijele muška ekipa Svetvinčenat 2 i ženska ekipa iz Umaga. U remiju najbolja je ekipa Pazina. U pikadu ženska ekipa iz Fažane i muška ekipa iz Umaga zauzele su prvo mjesto. Ekipa iz Pa­zina nadmašila je konkurenciju u stolnom tenisu, dok je ekipa Pula 1 najbolja u šahu.

Ukupni pobjednik 9. sportskih igara je podružnica Umag. Drugo mjesto osvojila je podružnica Fažana, a treće mjesto pripalo je podružnici Pazin.

Nakon cjelodnevnog druženja i sport­skog nadmetanja uslijedio je vrhunac dana – zaslužena fešta, točnije, zajedničko opu- štanje uz večeru, svirku i ples.

Đina Šverko

Rezultati:

Boćanje – muškarci:

 1. Umag
 2. Pula 3
 3. Vrsar

Boćanje – žene:

 1. Novigrad
 2. Umag
 3. Fažana

Pikado – muškarci:

 1. Umag
 2. Svetvinčenat 2
 3. Fažana

Pikado – žene:

 1. Fažana
 2. Pazin
 3. Svetvinčenat 2

Stolni tenis:

 1. Pazin
 2. Pula 1 _ 3. Umag Šah:
 3. Pula 1
 4. Fažana
 5. Poreč

Kartanje – muškarci:

 1. Svetvinčenat 2
 2. Medulin
 3. Svetvinčenat 1

Kartanje – žene:

 1. Umag
 2. Labin
 3. Fažana

Remi:

 1. Pazin
 2. Medulin
 3. Pula 2

Ukupni pobjednici:

 1. Umag
 2. Fažana
 3. Pazin

 

Vijesti

Na nju se izeravaju, dobila je šećer a i sve su joj uzeli.

Sve više žena se odlučuje na dizajnerske vagine

Wc papir je sve nepopularniji. Pogledajte zašto

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Dan poslije jučer

Malo tko jučer nije bio iznenađen objavom prvih izlaznih anketa uključujući i samo vodstvo