Kako odabrati kvalitetnu i najbolju autosjedalicu za djecu s teškoćama?

Kako odabrati kvalitetnu i najbolju autosjedalicu za djecu s teškoćama?

Autosjedalica za djecu s teškoćama

Mnogi roditelji djece s poteškoćama u razvoju izbjegavaju vožnje automobilom. Gradska vožnja je, složit će se, još koliko-toliko izdržljiva, ali odlazak na dalek put za njih je i više je nego problematičan. Nedostatak odgovarajuće autosjedalice za djecu s invaliditetom vrlo je čest razlog ovog problema. U tom smislu, odabir prave  i najbolje autosjedalice koja će udovoljiti potrebama djeteta s poteškoćama u razvoju, ali istovremeno biti i ekonomična, pravi je izazov.

Na tržištu je danas mnogo proizvoda ove namjene i odlučiti se za onaj pravi nije lako, te smo i mi odlučili provjeriti što se nudi, ali i kakve su potrebe roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Pokazalo se kako roditelji najoptimalnijom smatraju autosjedalicu za djecu s poteškoćama  Carrot 3. Kad je u pitanju najbolja kvaliteta autosjedalice , ona djetetu pruža odlično pozicioniranje glave i zdjelice, a k tome je, u ekonomičnom smislu, vrlo korisna, jer ju je moguće koristiti od djetetove treće do 15. godine. Drugim riječima, prilagođena je za dijete od oko 13 do gotovo 50 kilograma uz razne umetke koje dodajete ili uklanjate ovisno o djetetovoj dobi. Naravno, cijena joj se mijenja ovisno o veličini i o tome koju dodatnu opremu za autosjedalicu  kupujete ili ne kupujete. Ono što je vrlo važno, jest to da ova autosjedalica za djecu s poteškoćama u razvoju ima i dodatak za rotaciju sjedišta. To uvelike olakšava posjedanje djeteta, ali i presvlačenje. Naslon je, također, prilagodljiv, te je autosjedalica time namijenjena za dijete do visine od oko 150 centimetara. Uz to, moguće je nagib naslona, što je važno za djecu koja ne podnose uspravan sjedeći položaj.

Prilikom kupnje autosjedalice, uvijek je možete isprobati, te provjeriti odgovara li kako djetetu, tako i vašem automobilu. Što se toga tiče, sjedalicu vrlo jednostavno jedna osoba može instalirati u automobil. Isto tako, dodavanje ili uklanjanje umetaka, ako se pravilno slijede upute, odradi se u svega nekoliko poteza. I u tom smislu u prodavaonici naići ćete na ugodno osoblje koje će vas detaljno uputiti u način korištenja.

Famax d.o.o. // Sjedište: Vojnovićeva 34 // Prodaja i servis: Nehajska 42, 10 000 Zagreb

Tel: 01 / 6548 – 624 // Mob: 091 / 2231 – 101 // Mob: 098 / 231 – 101 // Mob: 099 / 7077 – 267 // Fax: 01 / 6548 – 625

Možda će Vas zanimati...