Dizalo za spuštanje i podizanje osoba iz bazena

Koliko je potrebno dizalo za spuštanje I dizanje osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu?

Dizalo za spuštanje i podizanje osoba iz bazena

Plivanje je istovremeno terapijski i natjecateljski sport, što samo po sebi govori da je riječ o aktivnosti koja doprinosi i psihičkom i fizičkom zdravlju osobe. Slijedom toga, ovaj sport iznimno je važan za osobe s poteškoćama u razvoju, kao i za starije osobe koje imaju problema sa stabilnosti. Voda i jednima i drugima omogućuje kretanje bez pomoći. No, bez pomoći oni u bazen ne mogu ući. Nerijetko, ovisno o stupnju poteškoće, nije im dovoljna niti samo ljudska pomoć. Potrebno im je pomagalo pomoću kojeg će biti spušteni u bazen, te kasnije iz njega podignuti. Takvo pomagalo postoji na tržištu i zove se lift za spuštanje i podizanje osoba iz bazena.

Riječ je o pomagalu koje radi na električnu energiju. Osoba se posjedne na sjedište, pričvrsti pojasevima, te se pritiskom na gumb spušta u bazen. Kad je u vodi, otkače se pojasevi, te uz asistenciju ili bez nje, opet ovisno o stupnju poteškoće, uživa u blagodati plivanja. Jednom kad plivač nauči kontrolirati svoj položaj u vodi, vrlo brzo stječe samopouzdanje. S obzirom da plutajuća snaga ublažava napetosti u tijelu, plivanje djeluje vrlo terapeutski. Slijedom toga uvelike pomaže osobama s poteškoćama u razvoju, kao i starijim, teško pokretnim osobama u psihološkom smislu. Također, stimulira sve vegetativne funkcije.

Dizalo za spuštanje osoba u bazen u tom je smislu vrlo vrijedna investicija, kako za privatne osobe s ograničenom mobilnošću, tako i za razne terapijske ustanove. U posljednje vrijeme i mnoga javna kupališta, bilo na bazenima, jezerima ili moru, počela su ulagati u ovaj proizvod želeći omogućiti pristup osobama s poteškoćama u razvoju. Lokalne vlasti također ulažu u liftove za spuštanje i podizanje osoba iz vode želeći ovu skupinu društva socijalno uključiti na još jedan dodatan način. Mnogi će se složiti kako bi ovakvo dizalo trebalo biti dostupno na svakom kupalištu, te time pokazati da invaliditet ne smije biti ograničenje ni za što, jer svi imamo jednako pravo uživati u životu.

JAVITE NAM SE NA:

Famax d.o.o. // Sjedište: Vojnovićeva 34 // Prodaja i servis: Nehajska 42, 10 000 Zagreb
Tel: 01 / 6548 – 624 // Mob: 091 / 2231 – 101 // Mob: 098 / 231 – 101 // Mob: 099 / 7077 – 267 // Fax: 01 / 6548 – 625

POGLEDAJTE VIDEO

Koliko je potrebno dizalo za spuštanje I dizanje osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu?

DIZALO ZA SPUŠTANJE I PODIZANJE NEPOKRETNIH OSOBA Riječ je o pomagalu koje radi na električnu energiju. Osoba se posjedne na sjedište, pričvrsti pojasevima, te se pritiskom na gumb rotira i spušta u bazen. Kad je u vodi, otkače se pojasevi, te uz asistenciju ili bez nje, opet ovisno o stupnju poteškoće, uživa u blagodati plivanja. Jednom kad plivač nauči kontrolirati svoj položaj u vodi, vrlo brzo stječe samopouzdanje. (dizalica za nepokretne osobe)

Publiée par Famax doo sur Jeudi 19 mars 2020

Možda će Vas zanimati...