Kako djeluje antidekubitalni madrac i na koji način može pomoći?

Antidekubitalni madrac s kompresorom, iznad 10cm

 

Kako djeluje antidekubitalni madrac i kako doista može pomoći?

Najbolji anitidekubitalni madraci

 

Madraci s kompresorom zraka dokazan je oblik za prevenciju i liječenja osoba kako kod kuće tako i u bolnicama i ustanovama za smještaj starijih i nemoćnih.

 

Madraci pod pritiskom, koji  rade  na principu zračnih komora, dizajnirani su za prevenciju dekubitusa, tako i za osobe koje imaju dekubituse. Te rane nastaju kao posljedica provođenja dužeg vremena u istom položaju. Obično se javlja kod osoba s ograničenom pokretljivošću i / ili slabog integriteta kože. Važno je dobiti pravi tip madraca za ispravan položaj tijela jer sprečava bol koji osoba može imati ukoliko ima dekubitus. Antidekubitalni madrac pruža maksimalnu udobnost za osobe koje dugo leže.

 

 

Što je antidekubitalni madrac i kako se razlikuje od običnog madraca?

 

Kako djeluje antidekubitalni madrac i kako je djelotvoran pri kvalitetnu udobnost za osobe koji pate od dekubitusa.

 

 

 

Antidekubitalni madrac koji ima zračne komore dizajniran je tako da prevenira nastanak dekubitusa i povećava udobnost osobe koji pati od dekubitusa. Madrac pruža visoku razinu potpore cijelom tijelu kako bi se oslobodilo ikakvih pritisaka. Antidekubitalni madraci se razlikuju  od običnih madraca po tome što imaju pažljivo dizajnirane zračne džepove, posebno dizajnirane za smanjene pritiska osjetljivih dijelova tijela.

 

Madraci su vrlo učinkoviti i poboljšanju san jer korisnicima povećavaju razinu udobnosti. Ovisno o stupnju dekubitusa i težini osobe, madraci imaju naizmjenične tlakove koji ublažavaju pritisak te su pogodniji oni s komorama iznad 10 cm.  To se događa zbog naizmjeničnih džepova zraka unutar madraca koji neprestano ublažavaju pritisak na cijelo tijelo bez potrebe njegovatelja ili pomoćnika. U ovakvim slučajevima madraci pod pritiskom smanjuju količinu neugode i boli tijekom noći.

 

Ovakvi tipovi madraca su važan dio brige o pojedincu s rizikom od nastanka dekubitusa. Razumijevanje kako funkcionira antidekubitalni madrac od vitalnog je značaja za odabir prave vrste madraca kako bi pojedincu pružali što veću sigurnost i udobnost!

 

Antidekubitalni madrac je korisno pomagalo za nepokretne osobe, osobe koje najveći dio dana provode u krevetu ili već imaju dekubitus.

Antidekubitalni madrac radi na principu zračnih komora na način da se jedan red komora puni a drugi prazni zrakom i tako naizmjenično.

Takvim načinom rada se svakih nekoliko minuta mijenja položaj pritiska na tijelo pacijenta čime se izbjegava nastajanje dekubitalnih rana.
Smanjuje se potreba za okretanjem pacijenta na postelji jer taj dio posla na sebe preuzima sam antidekubitalni madrac.

Madrac je potpuno novi, a u pakiranju  dolazi s kompresorom koji kontinuirano upuhuje zrak.

 

Specifikacija:

Antidekubitalni madrac s kompresorom, iznad 10cm

 

Serijski broj VCM502D, šifra HZZO-a: 1812181749012

 

OPIS PROIZVODA:

 

Antidekubitalni madrac s kompresorom.

Sastoji se od 18 komora/

tubusa koje se naizmjenično pune zrakom. U komplet je i navlaka za madrac.

Madrac je izrađen od najlona, što omogućava jednostavno održavanje i čišćenje. Ručna regulacija pritiska zraka u madracu, odabrana individualno prema težini pacijenta. Konstrukcija od neovisnih i međusobno povezanih komora omogućava ravnomjernu raspoređenost težine i pritisaka, pravilnu ventiliranost i izvrsna izolacijska svojstva – temperaturna udobnost, oksigenacija i izvlačenje vlage, izvrsna izolacijska svojstva, 18 komora, radni ciklus 12 min, moderna i tiha električna pumpa/kompresor, produžeci za učvršćivanje pod standardni medicinski madrac, boja: mornarsko plava.

 

Više pogledajte na: FAMAX d.o.o.

HZZO 3.635,89 KN

Antidekubitalni madrac s kompresorom, do 10cm

Serijski broj: VCM202G, šifra HZZO-a: 1812181750020

OPIS PROIZVODA:

Antidekubitalni madrac s kompresorom. Madrac ima spojene komore u obliku jastučića i izrađen je od PVC-a, s produžecima za stabilno postavljanje pod madrac i fiksaciju,
ručna regulacija pritiska zraka u madracu, odabrana individualno prema težini pacijenta,
moderna i tiha električna pumpa/kompresor, konstrukcija od neovisnih i međusobno povezanih komora omogućava ravnomjernu raspodjeljenost težine i pritisaka, pravilnu ventiliranost i izvrsna izolacijska svojstva – temperaturna udobnost, radni ciklus 12 minuta, produžeci za učvršćivanje pod standardni medicinski madrac, uključen
komplet za popravak/krpanje, boja: bež.

HZZO  1.695,75 KN

Više pogledajte na: FAMAX d.o.o.

 

 

 

*madrac za dekubitus

Možda će Vas zanimati...