Štićenik pobjegao iz Doma: “Ubijaju nas polako sistematski psihički!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Stanje u domovima za starije i nemoćne postalo je neizdrživo za mnoge korisnike. 

Prenosimo objavu sa facebooka u cijelosti!

 

 Danas mi se javio prijatelj koji je doslovno pobjegao iz doma za stare i nemoćne kako kaže u svoju osamljenu kuću, veli bit će mi bolje u moja četiri zida ali ću barem moći do trgovine naravno s maskom.

Priča on dalje :Što ti je dom u doba korone?

Izlazak iz sobe za vrijeme doručka ,ručka i večere .Sjedimo u blagovaoni tužni ,potišteni više nemamo volje ni za razgovorom .Odlazak u sobu opet lijeganje u krevet (jer što ćeš drugo ) u zatvoru je svaki dan barem obavezna šetnja po dvorištu .Gledanje televizora pod navodnicima a misli lete ,nema više lijepih sjećanja ,nade da ćemo sutra imati nekakav događaj u domu da nam malo razbije monotoniju. U glavi mi se roje sumorne misli . Vele da nas štite od korone ,ne vjerujem im .Ubijaju nas polako sistematski psihički.Gdje su sad svi oni psihijatri i psiholozi da stanu u obranu nas starih .Iako smo u godinama mi smo socijalna bića ,volimo se družiti, mi umirovljenici smo posebno vezani jedni uz druge jer djeca i unuci su odrasli otišli svaki svojim putem imaju svoje brige i probleme i nemaju vremena nas slušati a više nam ne smiju i u ionako rijetke posjete .

Naši saborski zastupnici su na sva usta hvalili svoje programe za umirovljenike u vrijeme predizborne kampanje te da će biti naš glas u saboru ali od njih niti g…a kamoli koja riječ a dali ste im toliko svojih glasova i opet naivno nasjeli.

Ugodno iznenađenje u saboru za govornicom bio je predsjednik HSUa Silvano Hrelja koji je upozorio na stanje u domovima .

Dragi moji umirovljenici razmislite o ovome i u ime svih onih koji moraju biti u domovima jer nemaju druge mogućnosti a sutra ćemo možda baš mi biti na njihovom mjestu .Dignimo svoj glas za dostojanstvenu starost ,ne dajte da umiremo od depresije ,melankonije, apatije, osjećaja bijesa i nemoći već prirodnim odljevom od starosti.Dobro Vam jutro opet sam s Vama i uz Vas.

Jadranka Bahlen

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave