Kako spriječiti samoću starijih? Pozivamo vas na online druženje umirovljenika. Evo kako!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Pozivamo vas na online druženje umirovljenika

 

Pandemija koronavirusa zatvorila nas je u naše kuće, stanove i sobe, smanjeno se družimo i komuniciramo, povlačimo se u sebe, te previše razmišljamo o stvarima koje nas zabrinjavaju. Kako bismo se ipak, barem na kratko, vratili pozitivnim mislima odlučili smo pokrenuti projekt online druženja umirovljenika na kojima ćemo razgovarati o raznim temama, igrati se, plesati i pjevati.

Druženja će voditi glavna urednica našeg portala, sociologinja Sandra Vukušić i to preko Zooma. Riječ je o aplikaciji koju možete instalirati na svojim stolnim ili prijenosnim računalima, ali i mobitelima. Instalacija i stvaranje korisničkog računa traju svega nekoliko minuta, a nakon toga video pozivu će na našim druženjima prisustvovati po desetak ljudi. Bit će to neobvezujuće druženje, što drugim riječima znači da ga slobodno, kako god ste mu se priključili, možete i napustiti. 

No, ovo zvuči malkice komplicirano. Mi smo vam olakšali pristup i šaljemo vam samo link kojega trebate kliknuti ne bili odmah sudjelovali u druženju.

Sociologinja, Sandra Vukušić

Sociologinja, Sandra Vukušić

Svako online druženje bit će obilježeno određenom temom o kojoj ćemo razgovarati. Primjerice, jednom ćemo se baviti savjetima u organizaciji doma, drugi puta zdravstvenim savjetima, uređivanje vrtom, kuhanjem, treći puta ćemo osmisliti i igrati neku igru… Osim s voditeljicom druženja, razgovarat ćete moći i međusobno, o raznim temama, o svemu onome o čemu ste nekad razgovarali sa svojim prijateljima i poznanicima s kojima se ovih dana, nažalost, ne možete vidjeti. No, ono o čemu baš i nismo planirali razgovarati na ovim našim “okupljanjima” jest pandemija koja trenutačno hara svijetom, jer ova ideja zaživjela je upravo kako bi vam od toga odvratila misli. Nadamo se da ćete rado prihvatiti ovaj naš poziv na druženje u jednoj pozitivnoj i radosnoj atmosferi. 

Niste obvezni biti svaki dan na druženju, već kad poželite, možete doći i otići a možete i samo slušati… 🙂

Ovim putem zapravo želimo pozvati sve zainteresirane da nam se jave. Ne želimo dozvoliti ovoj pandemiji i samoći koju je ona izazvala da nas obuzmu, mi smo našli način kako ostvariti socijalni kontakt, a pritom ostati zaštićen i siguran. 

Želimo se zabaviti i spojiti umirovljenike iz svih gradova u Hrvatskoj. Jedina želja nam je da se svi osjećaju dobro i da znaju da nisu sami.

Sve što trebate javiti nam se na email: urednistvo@trecadobhrvatska.com ili na naš Facebook inbox.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?